Isen former siden oss

Tina Kryhlmann (1986) er født og basert i Oslo. Hun har en master i fri kunst fra Konsthögskolan i Malmö 2017, og har studert filosofi ved Universitetet i Oslo. Hun arbeider tverrfaglig med tekst og visuell kunst. Hun deltok senest med et tekstverk til gruppeutstillingen Growing Up Googie i 2020 på det kunstnerdrevne galleriet Sydhavn Station i København.​

I sin første soloutstilling i Oslo viser Tina Kryhlmann en ny installasjon bestående av video, store mengder stein og skulpturer i keramikk og glass. Med gjenbrukt stein fra Norsk gjenvinning, har hun fått fraktet stein fra revne bygningsmasser til galleriet. Etter utstillingens slutt, skal steinen tilbake til Norsk Gjenvinning, og fortsetter slik i byrommets syklus.

I filmen  Panta rhei  har Kryhlmann, med tillatelse fra YouTube-kanalen “microuruguay” brukt klipp fra mikroskopfilmer. Klippene viser organismen Collodictyon triciliatum, en av verdens eldste arter. Collodictyon triciliatum er en-eller flercellede organismer som ikke kan plasseres i et bestemt dyre-, sopp- eller planterike, og det forskes på om organismene kan gi innsikt i tilblivelsen av livet på jorden.   Panta rhei    er et konsept som stammer fra den greske filosofen Heraklit og betyr “alt flyter”. Heraklit mente at verden blir til i spennet mellom motsetninger, som både forener og til enhver tid er i strid med hverandre slik at verden er i konstant bevegelse. 

Hun lanserer i sammenheng med utstillingen en ny kunstbok, bestående av   poesi og    fotografier fra geoparken Gea Norvegica .

Utstillingen er støttet av Norsk Gjenvinning. 

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@b-oa.no
Tlf. 41 313 190

BOA er en del av Kunst i Kvadraturen og er støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten